Nagyon valószínű, hogy Fazekas nem marad Orbán minisztere

agrarszektor.hu
Szinte biztosan nem folytatja a következő Orbán-kormányban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A leköszönő tárcavezető két parlamenti cikluson át vezette az agrártárcát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Várhatóan nem kap ismét agrárminiszteri posztot Fazekas Sándor az új Orbán-kormányban - értesült az agrárszektor.hu. A változtatás összhangban állhat Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón tett bejelentésével, amely szerint nem az eddigi kormányzás folytatódik, hanem új kormány jön létre. Ez személycserékkel is jár majd, de a Fidesz elnöke egyelőre nem nevezett meg új leendő minisztereket.

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ismert, Fazekas Sándor két parlamenti cikluson keresztül állt az agrártárca élén. 2010-2014-ben vidékfejlesztési, 2014-2018-ban pedig földművelésügyi miniszterként irányította a tárcát. A csaknem nyolcéves miniszterség azt is jelentette, hogy az egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő tárcavezető volt az 1848-ig visszanyúló adatsorok szerint. Egyes információk szerint Fazekas Sándornak később európai parlamenti képviselői pozíciót szánnak.

A minisztercsere szakértők szerint együtt járhat az agrártárca szerepének átalakításával is. Szóba jöhet, hogy ismét szélesebb feladat- és jogkörrel működik majd a minisztérium, amelynek kormányon belüli súlya fokozatosan csökkent 2014-2018 között.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 11:27