Jogszerű földhasználat: felszólító végzéseket kapnak a gazdák

agrarszektor.hu
Felszólító végzéseket küld ki a Magyar Államkincstár (MÁK) azoknak a földhasználóknak, akiknél nem egyértelműsíthető a földhasználat. Az érintett gazdálkodóknak igazolniuk kell a jogszerű földhasználatot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azok az ügyfelek kapnak felszólító végzéseket, akiknél a Magyar Államkincstár nem tudja tisztázni a jogszerű földhasználot - áll az agrárkamara tájékoztatójában. A végzéseket várhatóan szeptemberben küldik ki.

A gazdálkodók akkor kapnak értesítéseket, ha a MÁK nem talál a közhiteles nyilvántartásokban földhasználatot igazoló adatot (tulajdonlapot, földhasználati bejegyzést), illetve a termelők az egységes kérelemben sem nyújtották be a szükséges dokumentumokat. Akkor is végzéseket küldenek ki, ha az adatok és dokumentumok nem teljesen fedik az igényelt hektárnagyságot.

Az érintett termelőknek a felszólító végzés nyomán elektronikus nyilatkozatot kell majd tenniük a földhasználatról. Ennek igazolásához elegendő lehet például egy szerződés másolat vagy egy rokonság-igazolás is, illetve minden olyan egyéb dokumentum, amely hivatalból nem lekérhető és ellenőrizhető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06