A fiatal gazdák is lecsaphatnak a CSOK-ra

agrarszektor.hu
A porták és a melléképületek fejlesztésére is kiterjed a falusi családi otthonteremtési kedvezmény(CSOK). Nagy István agrárminiszter szerint Magyarországon a generációváltás lassan halad, ezért szakpolitikai programot dolgoznak ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jelentős összegekkel támogatja kormány a fiatalokat abban, hogy a vidéki életet válasszák - szögezte le Nagy István a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) konferenciáján. A napokban meghirdetett falusi családi otthonteremtési kedvezmény támogatásban egyebek mellett szerepel a porta és a melléképületek fejlesztése is - tette hozzá.

A miniszter szerint Magyarországon a generációváltás még mindig nagyon lassan halad. Ezért több érdekképviselet - így az Agrya és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - bevonásával szakpolitikai programot dolgoznak ki. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az Agrárminisztérium dolgozik azon, hogy a következő időszakban 100 ezer hektárral növekedjen az öntözött területek nagysága Magyarországon, tavasszal pedig útjára indítják a nemzeti öntözési központot, amelynek feladata lesz a termelők segítése a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható öntözéses gazdálkodás megvalósításában - hangsúlyozta az agrárminiszter. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy az osztatlan közös földtulajdon rendezetlensége hátráltatja a mezőgazdaság versenyképességét, Magyarországon ugyanis előfordul olyan helyzet is, hogy egy hektár területnek mintegy 300 tulajdonosa van. Ennek megoldására új jogszabályi javaslatcsomaggal kísérelné meg a kormány az úgynevezett osztatlan közös földtulajdonok megszüntetését, az új csomag pedig akár már idén hatálya kerülhet. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Ahogy azt az agrárszektor.hu megírta, a kormány új jogszabályi javaslatcsomaggal kísérelné meg az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetését, a tervezett módosításokkal kapcsolatos közigazgatási egyeztetések pedig a közelmúltban meg is kezdődtek. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a jogszabálycsomag már az első félévben az Országgyűlés elé kerülhet-e, vagy annak megtárgyalása az őszi ülésszakra tolódik-e át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?