Sokkoló számok: idén már ennyi emberéletet követelt a magyar mezőgazdaság

agrarszektor.hu
Több mint 300 munkabaleset történt összesen a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban, a halászatban, valamint a halgazdálkodásban 2019 első felében Magyarországon. Ebből öt volt halálos kimenetelű baleset. Munkavédelmi szabálytalanságok miatt a Pénzügyminisztérium (PM) 224 esetben, összesen 100,59 millió forint munkavédelmi bírságot szabott ki az idei év első felében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló tájékoztatóját - írja a nak.hu. A tájékoztató a 2019. július 8-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített feldolgozott adatait tartalmazza. Eszerint a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban, a halászatban, halgazdálkodásban 2019 első felében összesen 318 munkabaleset történt, ezek során öt fő hunyt el. Az élelmiszer-, ital- és dohánytermék-gyártásban pedig összesen 790 munkabalesetet jelentettek, amelyek közül 15 csonkulásos következménnyel járt.

Az első fél évben munkavédelmi szabálytalanságok miatt a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya 224 esetben, összesen 100,59 millió forint munkavédelmi bírságot szabott ki. Az ellenőrzések elsősorban a feldolgozóipar, az építőipar, a gépipar és a mezőgazdaság területére irányultak, ahol a munkavállalók egészségének, biztonságának veszélyeztetése gyakoribb és súlyosabb is. Az összes intézkedés 52,8 százaléka munkavédelmi, 37 százaléka munkabiztonsági, 10,2 százaléka pedig munkaegészségügyi intézkedés volt.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?