Együttműködések a magyar öntözésfejlesztésért: több országgal is tárgyalt Nagy István

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország agrárminisztere és Ciprus földművelésügyi, vidékfejlesztési és környezetvédelmi minisztere. A megállapodás fontos alapot szolgálhat a két ország közti kölcsönös mezőgazdasági és környezetvédelemi kölcsönös együttműködéséhez, amelynek keretében Cipruson korszerű, webalapú magyar szoftveres megoldást vesznek át a mezőgazdasági adatszolgáltatásra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István agrárminiszter és Kosztasz Kadisz ciprusi földművelésügyi, vidékfejlesztési és környezetvédelmi miniszter együttműködési megállapodást írt alá szerdán délután az Agrárminisztériumban - írja közleményében az agrártárca. Az egyezmény érinti az öntözéssel kapcsolatos intézkedéseket, az éghajlatváltozás, az elsivatagosodás és a földromlás elleni küzdelem hatékony támogatását, az innovatív erdészeti technikák fejlesztését, és kitér a víztartalékok hatékony kiaknázási lehetőségeire, valamint az állat- és növényegészség védelemre is. A felek a Közös Agrárpolitikát (KAP) érintő kérdésekben is egyetértettek, miszerint a gazdáktól nem lehet többet kérni kevesebb támogatásért cserébe.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az agrártárca vezetője aznap tárgyalásokat folytatott dr. Gilberto Silva-val, a Zöld- foki köztársaság mezőgazdasági és környezetügyi miniszterével. Nagy István felajánlotta, hogy Magyarország hozzájárulhat a szigetcsoport élelmiszerbiztonságának javításához a magas szintű szakmai tudás és ismeretek átadásával. A kialakítás alatt levő mintafarm hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések az egyes országokban elérhetőek és bemutathatóak lesznek, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit. A tárgyalópartnerek témái között szerepelt az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás és a biztonságos élelmiszertermelés kihívásaira adandó válaszok keresése, melyre a kormány egyik megoldási javaslata az öntözött területek növelése és a hatékony öntözéses gazdálkodás kiterjesztése. Ennek érdekében hazánkban Öntözésfejlesztési Stratégia, és Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakpolitikai Program is készül.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?