Félmillió dolláros forráskerettel indít támogatási programot a Corteva

agrarszektor.hu
A Corteva Agrisicence ma bejelentette, hogy "Corteva Agriscience Climate Positive Challenge" néven létrehoz egy 500 ezer dollár forráskeretű támogatási programot, melynek célja, hogy felgyorsítsa a klímaváltozás szempontjából pozitív gazdálkodás elterjedését. A támogatási program jövőre indul.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A támogatással olyan tevékenységeket kívánnak jutalmazni, amelyek ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátást, kímélik a környezetet, közben megélhetést biztosítanak a mezőgazdasági termelő számára. A program - amely jövőre indul - azoknak a mezőgazdasági termelőknek szól, akik már eddig is alkalmazták a klímapozitív, éghajlatbarát gazdálkodás gyakorlatát, sőt, az elterjesztésében is aktívan együttműködtek környezetvédő csoportokkal, egyetemekkel, őstermelőkkel vagy az agrár értéklánc más szereplőivel.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!
Mai bejelentésünk elsődleges mozgatórugója, hogy ösztönözzük azokat a termelőket, akik szívesen terjesztik a már bevált módszereiket

- mondta James C. Collins, Jr, a Corteva Agriscience vezérigazgatója. Az éghajlati szempontból pozitív mezőgazdaság fogalmát Collins először a tavalyi World Food Prize díjkiosztó alkalmával használta. A Corteva Agriscience azóta számos találkozót szervezett a gazdálkodókkal, valamint a mezőgazdaság és élelmiszer-termelés minden területét képviselő szervezetekkel, amelyek élen járnak a fenntartható mezőgazdaság elősegítésében. A megbeszélések során feltérképezték, hogy globális szinten mire lenne szükség egy széndioxid-negatív és éghajlati szempontból pozitív mezőgazdasági szektor megteremtéséhez.

A Corteva egyik leányvállalata, a Granular pedig már együttműködik a Nori-val, amely a világ legnagyobb, a légkörben lévő szén-dioxid kivonására szakosodott piactere (kvótakeerskedő - agrárszketor.hu). Az oldal összekapcsolja a szén-dioxid-kvóták vásárlóit a fenntartható gazdálkodást folytató gazdálkodókkal, és ezáltal teremt bevételt a gazdák számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06