Örülhetnek a horgászok: egyre egyszerűbbé fog válni az adminisztráció

Örülhetnek a horgászok: egyre egyszerűbbé fog válni az adminisztráció

MTI
Az egységes horgásznyilvántartás kiépülése mellett 2020-ban fokozatosan bővülni fog a kötelező befizetések és okmányok elektronizációja, az új évben jelentkező horgászok már az új eljárás szerint regisztrálhatnak, jelentette be a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kedden.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elektronizáció ki fog terjedni az állami és a területi jegyre, a fogási naplóra, a tagdíjra és az egységes szövetségi hozzájárulásra (ESZH). A Magyar Horgászkártya (MHK) már 2018-ban kiváltotta a papíralapú igazolványt, az Egységes Horgász és Horgászszervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Programmal (Horinfo) pedig lehetővé teszi a horgászok azonosítását is. A hivatásos halőrök munkáját mobilalkalmazás segíti, írta meg a Mohosz.

Kép forrása: Getty Images

Idén már elektronikus támogatás fog kapcsolódni az állami horgászvizsgáztatáshoz, és a területi jegyek egyre szélesebb köre lesz majd elérhető online értékesítésben. 2021-től pedig az állami horgászjegyeket is elektronikusan lehet majd megvásárolni, a Horinfo pedig közösségi felületekkel is bővülni fog. A Mohosz emellett azt is megígérte, hogy bővülni fog a szolgáltatások és az igénybe vehető kedvezmények köre. A Szövetség szerint a kiépülő központi rendszer lépésről lépésre fogja megkönnyíteni a horgászok döntéseit, tájékozódását és az ügyintézést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?