800 millióból fejlesztették azt az ipari parkot, ahol Csányi Sándor vágóhídja is üzemel

800 millióból fejlesztették azt az ipari parkot, ahol Csányi Sándor vágóhídja is üzemel

MTI
Nyolcszázmillió forintból fejlesztették a mohácsi önkormányzat tulajdonában lévő ipari parkot, amelynek területe így 185 hektárról 225 hektárra nőtt - közölte a Duna-parti város önkormányzata az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint írták, a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) finanszírozott zöldmezős beruházás eredményeként az ipari park bővítési területén, negyven hektáron kiépült a teljes alapinfrastruktúra, így feltáró utakat alakítottak ki, kiépült a közműrendszer és a távközlési és kommunikációs hálózat. A június végétől birtokba vehető újonnan létrehozott területre mikro-, kis-, közép és nagyvállalkozásokat várnak, és azt remélik a fejlesztéstől, hogy az jelentős számban növeli a munkahelyek számát is. 

Az MTI érdeklődésére az önkormányzat közölte: csaknem félszáz cég megközelítően ezer dolgozójával van jelen a baranyai város ipari parkjának 185 hektárján. A területen működik a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként üzemelő, mintegy hétszáz embernek megélhetést biztosító, Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó MCS Vágóhíd Zrt. is. A most záruló fejlesztés szükségességét az adta, hogy a meglévő ipari parkban már nem állt rendelkezésre a beruházók igényeinek megfelelő, nagy kiterjedésű szabad ipari terület.

Címlapkép forrása: MTI/Sóki Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?