Teljesen megújul az agrárképzés és az agrár-felsőoktatás Baranya megyében

Teljesen megújul az agrárképzés és az agrár-felsőoktatás Baranya megyében

agrarszektor.hu
Az agráriummal kapcsolatos képzések fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A helyhatóság közleményében a szerződéssel kapcsolatban ismertették: a megállapodás értelmében a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara a jövőben a hagyományos oktatási programok mellett pécsi központtal, vajszlói kutatóbázissal végzi a települési és térségi felnőtt- és átképzési projektek szakmai koordinációját, írta meg a Magyar Nemzet.

A közleményben Szécsi Gábort, a kar dékánját idézve azt írták, az együttműködéssel nagyobb lehetőség nyílik a helyi gazdasági szereplők igényeire hangolt, piacképes képzések folytatására, valamint az átfogó vidékfejlesztés, a kultúrtáj-gazdálkodás hosszú távú tervezésére és működtetésére, emellett közös marketingstratégiát is kialakítanak a résztvevők.

A NAK képviseletében Rittlinger József, a szervezet megyei elnöke úgy vélekedett a közleményben, hogy a kar által felvállalt és koordinált agrárképzések a jövőben a kamara és a megyei önkormányzat céljaival összhangban segíthetik Baranya és a régió gazdasági, társadalmi fejlődését, a helyben elérhető agrár-felsőoktatási kínálat megteremtését, a szakemberszükséglet biztosítását és a fiatalok helyben tartását.

Őri László (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke célként fogalmazta meg, hogy a mezőgazdasági hagyományokra építve, az egyetemi tudásbázisra támaszkodva, a megnyíló területfejlesztési forrásokat felhasználva új lendületet adjanak a helyi gazdaság számára. Úgy vélekedett, az egyik kitörési pont az agrárium fejlesztése, amely - megfelelő képzéssel együtt - a fiataloknak is stabil életpályát kínál Baranyában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?