Sertéspestis ide, vagy oda: ilyen eredménnyel zárja az évet a nagy mohácsi vágóhíd

Sertéspestis ide, vagy oda: ilyen eredménnyel zárja az évet a nagy mohácsi vágóhíd

MTI
Várhatóan az előző évinél lényegesen jobb eredménnyel, magasabb nettó árbevétellel zárja az évet, és a jövőt illetően is bizakodó mohácsi MCS Vágóhíd Zrt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Duna-parti város mellett Magyarország legnagyobb vágóhídját működtető társaság az MTI érdeklődésére közölte: év végéig a cég nettó árbevétele várhatóan meghaladja a 65 milliárd forintot, mintegy 2 milliárd forinttal lesz magasabb az előző évinél. A tavaly még 5 milliárd forintos veszteséget elkönyvelő vállalat az előző évinél lényegesen jobb eredményt is vár.

A dolgozói létszámát az elmúlt egy évben 689-ről 736 főre növelő, a Pick Vágóhíd Holding Kft. kizárólagos tulajdonában, Csányi Sándor üzletember érdekeltségében álló társaság abban bízik, hogy a cég eredményei 2021-ben is tovább javulnak amennyiben a koronavírus-járvány elleni küzdelem engedi a vendéglátó szektor, a közétkeztetés és a turizmus újbóli élénkülését.

Mindezzel együtt, közölték, így is sok bizonytalansággal néz szembe az ágazat, hiszen az afrikai sertéspestis európai terjedése, a kínai sertéshús import mennyiségének alakulása egyik napról a másikra gyökeresen képesek átalakítani a sertéshús világpiaci helyzetét. Ezért a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként működő vállalat arra törekszik, hogy működési és termékszerkezetének kialakításával gyorsan legyen képes reagálni a váratlan helyzetekre. Lengl Tamás, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy felkészültek az ünnepekre évről évre jelentősen, mintegy 25%-kal megugró kereslet kielégítésére. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az üzemben az uniós és magyar élelmiszerbiztonsági szempontoknál is szigorúbb feltételekkel előállított prémium magyar hústermékek kapcsán Lengl Tamás kiemelte, hogy a minőségi elvárások, a megélénkülő kereslet, valamint az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok egyaránt indokolják azok vásárlását. Az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója közölte, a vágóhíd PICK Friss hús prémium termékcsaládja mögött olyan zárt, egységes rendszer van, amelynek minden mozzanata - a takarmánytermeléstől a malacelőállításon és hizlaláson át a vágásig és csomagolásig - Magyarországon zajlik, ráadásul egy kézben van. A zárt rendszer és a magyar eredet nem csak az ellátás folyamatossága miatt fontos, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is kiemelt tényező, jelezte Lengl Tamás.

A cégvető szerint a fenti előnyök miatt egyre nagyobb számban jelennek meg a tudatos vásárlók a magyar piacon, mindez idén különösen érezteti hatását. Lengl Tamás szerint a magyar termelők támogatása, a magyar munkahelyek védelme és a logisztikai közelség fontosabbá válnak a mostani helyzetben, miközben a gazdasági, környezetvédelmi és állatjóléti szempontok továbbra is megszólítják a tudatos vásárlókat.

Az MCS Vágóhíd Zrt. 26 ezer négyzetméteres alapterülettel rendelkező mohácsi üzeme 2017-ben több mint húszmilliárd forintból jött létre, a beruházásból ötmilliárd forint húsipari technológiai fejlesztés volt, amelynek része a vágó-, csontozó- és csomagolási technológia, illetve az automata logisztikai rendszer. A vállalat közlése szerint a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírások maximális betartása mellett évente hozzávetőleg egymillió - heti szinten 20 ezer normál, és ezer nagysúlyú - sertést dolgoznak fel Mohácson.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?