Fontos agrárszakmai események maradnak el Magyarországon a járvány miatt

Fontos agrárszakmai események maradnak el Magyarországon a járvány miatt

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány miatt elmaradnak - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által - 17 agrár és élelmiszeripari szakmában szervezett országos szakmai tanulmányi versenyek további fordulói. Mindamellett az írásbeli elődöntőn részt vett tanulók az ott elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elrendelt kormányzati védelmi intézkedések ideiglenes szigorítására, valamint a járványhelyzet előre nem látható alakulására tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) úgy döntött, hogy nem rendezi meg az Agrárminisztérium felhívása alapján a 2020/2021-es tanévre meghirdetett országos szakmai tanulmányi versenyek (OSZTV, SZKTV) idén tavasszal esedékes további fordulóit - írja közleményében az Agrárkamara. A NAK a döntést a szaktárcával és az Operatív Törzs Ügyeleti Központjával egyeztetve, továbbá a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet, az innovációs és technológiai miniszter SZFHÁT/36453/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozata, valamint a szakképzésért felelős helyettes államtitkár SZFHÁT/36372/2021-ITM számú tájékoztató levele alapján hozta meg.

A 17 szakmai verseny: szőlész-borász; állattenyésztő és egészségügyi technikus; mezőgazdasági technikus; mezőgazdasági gépész; környezetvédelmi technikus; mezőgazdasági gépész technikus; virágkötő és virágkereskedő; kertész; dísznövénykertész; parképítő és fenntartó technikus; élelmiszeripari technikus; húsipari termékgyártó; édesipari termékgyártó; élelmiszeripari analitikus technikus; pék; erdészeti szakmunkás; erdésztechnikus. A NAK az érintett tanulók és felkészítő tanáraik megértését kéri.

A 2021. február végén megtartott írásbeli elődöntők eredményei nem vesznek el. A korábbi hagyományok szerint az azon részt vett tanulók az elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?