Életbevágó támogatások: óriási pénzeső jön a magyar élelmiszeriparban

Életbevágó támogatások: óriási pénzeső jön a magyar élelmiszeriparban

agrarszektor.hu
Május 27-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a hazai bankszektor és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A koronavírus-járvány miatt jelentősen felértékelődött az élelmiszeripar szerepe nemcsak a világon, de Magyarországon is, és habár az ágazat megbízhatónak bizonyult a válsághelyzetben, komoly figyelem irányult rá minden országban. Mindezt jól mutatja az is, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig összesen 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. Ez utóbbi nagy hangsúlyt kap majd a következő időszakban, hiszen az egyik legnagyobb feldolgozóipari ágazatnak számít Magyarországon, így a korábbi uniós ciklushoz képest jelentősen nagyobb keretre, mintegy 750 milliárd forintra pályázhatnak majd az élelmiszeripar szereplői. A támogatások már idén elindulnak, először azok a vállalkozások pályázhatnak, amelyek kisebb élelmiszerfeldolgozói fejlesztéseket terveznek, ezt követően pedig a nagy élelmiszeripari projektek pályázatai jelennek meg.

A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

A május 27-ei online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, kik tudnak majd fejleszteni, és kik nem, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a Tranzit Csoport, a Takarékbank és az AVHGA legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

A május 27-ei Porfolio Agrár Klubon neves szakemberek előadásait, illetve kerekasztal-beszélgetését hallgathatják meg a résztvevők/nézők. Előadóink között köszönthetjük Papp Zsolt Györgyöt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkárát, valamint dr. Mezei Dávidot, a Takarékbank Zrt. Agrár és Uniós Kapcsolatok Ügyvezető igazgatóját. Az előadásokat követő "Kulcskérdés a versenyképesség: a magyar élelmiszeripar kitörési esélyei ma és 2021 után" kerekasztal-beszélgetés moderátora Szécsényi Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari igazgatója, a beszélgetés résztvevői a szakma és a téma meghatározó képviselői: dr. Mezei Dávid, a Takarékbank Zrt. Agrár és Uniós Kapcsolatok Ügyvezető igazgatója, Leskó Tamás, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány üzleti ügyvezető igazgató-helyettese, Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége elnöke és Szabó Ákos, a Tranzit Csoport igazgatója. 

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2020-ban megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az agráradózással, valamint a vírusválságban megnyíló új agrárpályazatokkal, 2021-ben az első online Agrár Klubon az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvényt elemeztük ki, a második klubon a Közös Agrárpolitika, valamint a 2021-ben várható támogatási és finanszírozási lehetőségek voltak a középpontban, a harmadikon pedig a takarmányár-robbanást vitattuk meg a szakma legmeghatározóbb szereplőivel. A május 27-ei Portfolio Agrár Klubon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Portfolio Agrárdíjak 2021
Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.
A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.
A Portfolio Agrárdíjak 2021 kategóriái:
  • Az év növénytermelője
  • Az év állattenyésztője
  • Az év kertészete
  • Az év fiatal agrárszakembere
  • Az év női agrárvállalkozója
  • Az év agrárberuházása
  • Az év agrárinnovációja
  • Portfolio Agrárgazdaságért díj
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02