Komoly támogatást kaphat, aki ilyen növényt termeszt: itt vannak a részletek

Komoly támogatást kaphat, aki ilyen növényt termeszt: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
Az idei évben is lehetőség nyílik a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatási kérelem benyújtására a 29/2022. számú kincstári közlemény alapján. A 37/2020 AM rendelet szerint vissza nem térítendő, átmeneti támogatást igényelhetnek azok az ügyfelek, akik a rendelet 1.§ 5. pontja szerinti karácsonyfa-ültetvénnyel rendelkező karácsonyfa-termesztők.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idei évben is lehetőség nyílik a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatási kérelem benyújtására - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. Az átmeneti támogatás alapját a kérelmező a támogatási kérelmében hektárban feltüntetett és fenyőnövénnyel ténylegesen fedett karácsonyfa-ültetvény nagysága adja.

Az átmeneti támogatás mértéke hektáronként legfeljebb 73 ezer forint lehet. Ez azonban csak azzal a kikötéssel igényelhető, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló, a 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet 3. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárt.

A támogatási kérelem ügyfélkapun keresztül a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapján 2022. április 15. 00:00:00 és április 30. 23:59:59 helyett május 2-án 23:59:59 között, az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program - Karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető támogatás menüponton keresztül nyújtható be. A támogatási kérelem módosítására a benyújtását követő naptól számított két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, azaz 2022. május 2-án 23:59:59-ig van lehetőség. A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?