Nagy a baj: több benzinkút nem nyitott ki hétfő reggel Magyarországon

Nagy a baj: több benzinkút nem nyitott ki hétfő reggel Magyarországon

agrarszektor.hu
Egyelőre a nagyobb üzemanyag kereskedő társaságok vezetői sem tudják, hogyan oldják meg a kormány háborús veszélyhelyzet miatt elrendelt benzinvásárlási megkülönböztetését. A Blikk értesülései szerint a Shell több magyarországi benzinkútját is bezárta ellátási problémákra hivatkozva, a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

23 óra 58 perckor jelent meg a rendelet, ami 0 órától lépett érvénybe, vagyis 2 perc állt volna a rendelkezésre, hogy a nyitva tartó, 24 órás kutak kezelői, üzemeltetői végrehajtsák az utasításokat. Tudomásunk szerint több kisebb vállalkozás vezetője még a háromnapos türelmi időt sem tudja tartani, a hatósági ársapka miatt amúgy is kisebb haszonnal üzemelő kutak tulajdonosai a bírságok elkerülése miatt inkább ki sem fognak nyitni hétfőn reggel

 - mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Blikknek.

EZ IS ÉRDEKELHET

A nagyobb üzemanyag kereskedő társaságok vezetői sem tudják, hogyan fogják megoldani a kormány háborús veszélyhelyzet miatt elrendelt benzinvásárlási megkülönböztetését. A Shell például ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját bezárta, a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

A kettős benzinár egyébként az automata benzinkutaknál okozza a legnagyobb problémát. Minden automatánál a külföldiekre érvényes áron tankolhat a magyar autós is, ugyanakkor az újabb típusoknál a forgalmi engedélyen lévő vonalkód leolvasásával már magyar árra áll át a rendszer - ha központilag átprogramozták. Ha nem, akkor a magyar autós a számlával, forgalmijával, személyi irataival az automata kút üzemeltetőjénél személyesen kérheti vissza a különbözetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?