Fontos döntést hozott a kormány az árstopokról: ez mindenkit érint

Fontos döntést hozott a kormány az árstopokról: ez mindenkit érint

agrarszektor.hu
Hamarosan kiderül, mi lesz az árstopok sorsa. A kormány hivatalos Facebook-oldalára kitett bejegyzésből az is kiderült, hogy az egyes intézkedések meghosszabbításáról vagy megszüntetéséről külön fognak hoznak döntést hozni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kormány április végi döntése értelmében július 1-ig meghosszabbították az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot július 15-ig. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor arról beszélt elmondta, hogy amíg a jelenlegi európai helyzet a helyzet fennáll, addig fenn fogják tartani az árstopokat. Ezeket a jövőben 2-3 héttel a lejáratuk előtt meg fogják vizsgálni, és a körülményeket mérlegelve fognak dönteni azok esetleges meghosszabbításáról, amint arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kormány hivatalos Facebook-oldalán június 6-án arról írtak: "az árstopok megújításáról június közepéig dönt a kormány." Ez azt jelenti, hogy a kormány a következő szűk két hétben meg fogja vizsgálni, fennállnak-e még azok a körülmények, amelyek az intézkedések hatályban tartását indokolják, és egyenként döntenek mindegyikről.

Az árstopok ügyében az utolsó fejlemény az volt, amikor május végén Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében a továbbiakban csak a magyar forgalmival rendelkező autók tankolhatnak kedvezményes áron. Így - egyebek mellett - erről a rendelkezésről is döntés fog születni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?