Sokan hibáznak tűzifa vásárláskor: ezeket rontják el a legtöbben

Sokan hibáznak tűzifa vásárláskor: ezeket rontják el a legtöbben

agrarszektor.hu
A Pilisi Parkerdő Zrt. 65 ezer hektár állami erdőt kezel Budapesten és környékén, működési területén 3 millió ember él. Területi elhelyezkedéséből, a főváros közelségéből adódóan a kormány által indított maximált áras lakossági tűzifaprogram nyomán társaság területén különösen megnövekedtek az igények, ezeket a társaság folyamatos szállítással képes ellátni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pilisi Parkerdő 65 ezer hektáron gazdálkodik a főváros és tágabb térségében. Működési területén 11 millió köbméterre tehető az erdők élőfakészlete, és ez a mennyiség évente 267 ezer köbméterrel növekszik. Évente átlagosan 180-190 ezer köbméternyi faanyagot termel ki, melynek több mint fele lakossági tűzifa.

A maximált áras kormányzati lakosságitűzifa-program nyomán megnövekedett lakossági igényeket érzékelve a Pilisi Parkerdő Zrt. megnövelte a kitermelési volument az év hátralévő időszakára. A társaság kilenc értékesítési ponton, valamint telefonon és e-mailen folyamatosan veszi fel az igényléseket. A tűzifaprogram igénylői számára kijelölt harminc átvételi pont további három vasúti átvételi ponttal bővül. A kiszolgálás folyamatos, az igények kiszolgálása ütemezetten zajlik, kiemelt hangsúlyt helyezve azokra, akik jelenleg nem rendelkeznek tűzifával. Ebben a társaság kéri a vásárlók türelmét és együttműködését. A Pilisi Parkerdő tapasztalatai alapján az igénylők egy része idén először vásárol fát, ezért a társaság néhány vásárláshoz kapcsolódó fontos dologra hívja fel a figyelmet:

  • Lehetőleg azok jelentkezzenek maximált árú lakossági tűzifaigénnyel, akik maguk fel tudják azt használni, tehát rendelkeznek megfelelő fatüzelésű fűtőberendezéssel.
  • A megvásárolt tűzifa elszállításáról az átvételi pontról a megfelelő szállítóeszközzel a vásárlónak kell gondoskodnia.
  • Megrendelés előtt a vásárlónak érdemes meggyőződnie arról, hogy megoldható-e a nagy mennyiségű tűzifa jogszabályoknak megfelelő szállítása.
  • Megrendelés előtt a vásárlónak érdemes meggyőződnie arról, hogy megoldható-e a tíz köbméternyi, igen sok helyet foglaló tűzifa megfelelő tárolása.

Mindezek, illetve az állami erdőgazdaságok közötti együttműködés eredményeként a Pilisi Parkerdő Zrt. hosszú távon képes fenntartható módon biztosítani a működési területén élők tűzifa-ellátását. A folyamatos ellátást úgy képes biztosítani, hogy a társaság által kezelt erdők természetvédelmi, közjóléti és klímavédelmi funkciói nem sérülnek, azok megőrzését a Pilisi Parkerdő - tekintettel a működési területén élő hárommillió ember igényeire - továbbra is kiemelt feladatának tartja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03