Nagy dobásra készül ez a magyar gazda: több száz millióból fejleszti állattartó telepét

Nagy dobásra készül ez a magyar gazda: több száz millióból fejleszti állattartó telepét

MTI
Mintegy 600 millió forintos beruházásból bővíti állattartó telepét Töltéstava külterületén Horváth Imre egyéni vállalkozó, fele-fele arányban uniós és saját forrásból  - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei vállalkozó az MTI-vel pénteken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Széchenyi 2020 programban, 295,2 millió forint uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként egy 1950 férőhelyes sertéstelep, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra épül ki, várhatóan 2023 március végéig. A közel 30 éve működő gazdaság komplex mezőgazdasági termelést folytat, növénytermesztés mellett állattartással - ezen belül szarvasmarhatartással foglalkozik, 250 állattal - közölte a cégvezető Horváth Imre az MTI megkeresésére.

A szarvasmarhatelepen tovább bővítik a precíziós gépállományt, valamint pályázatot adtak be terménytároló létesítésére - mondta Horváth Imre, hozzátéve, hogy a megtermelt növényi termékek jelentős részét takarmányozásra használják, kukoricából, búzából, repcéből és napraforgóból gazdáknak értékesítenek. A lucerna és a legelő területek termékeit az állattartásban hasznosítják.

Az aszály rendkívüli mértékben sújtotta a gazdaságot, a régióban 66%-os aszálykárt állapítottak meg.  Az energiaválságot folyamatos fejlesztésekkel és a most bejelentett beruházással próbálják ellensúlyozni - mondta Horváth Imre. A vállalkozó nettó eredménye 2021-ben 70 millió forint volt 518 millió forint árbevétel mellett.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?