Nagy segítséget kapnak a magyar gazdák: ezzel mindenki sokat nyerhet

Nagy segítséget kapnak a magyar gazdák: ezzel mindenki sokat nyerhet

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online kalkulátort alakított ki a honlapján, mellyel a 2023-tól kezdődő Közös Agrárpolitika támogatásainak előzetes kiszámításában segíti az agráriumban tevékenykedőket. Emellett a NAK számos egyéb módon is segíti tagjait a támogatások minél hatékonyabb lehívásában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2023-2027 időszakra vonatkozó uniós Közös Agrárpolitika (KAP) keretében több ezer milliárd forint hazai és uniós forrás segíti a magyar mezőgazdaságban, élelmiszeriparban tevékenykedőket - írja a NAK. A KAP I. pillérben jelentős összeg áll a magyar termelők rendelkezésére, valamint vidékfejlesztésre is kiemelkedő mértékű forrásokat lehet igénybe venni, köszönhetően a Magyar Kormány azon kedvező, a hazai agráriumot, vidéket támogató döntésének, miszerint a legnagyobb, 80%-os nemzeti társfinanszírozást alkalmazza. Az érintettek a NAK honlapján jelenleg és a későbbiekben is részletes információkhoz juthatnak az új támogatási formák részletfeltételeiről, valamint a kamara által kialakított KAP kalkulátor segítségül szolgál mindenkinek, hogy a legfrissebb információk alapján kiszámítsa a vállalásai fejében várható támogatási összeget. A kalkulátor elérhető itt: https://www.nak.hu/kap2023.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kalkulátor a 2023. évtől érvényben lévő KAP támogatási rendszeren belül a közvetlen - termeléshez kötött, illetve termeléstől független - kifizetések lehívható becsült összegének kiszámítására alkalmas. Kiszámolható vele az alap jövedelemtámogatás, a fiatal gazda kiegészítő jövedelemtámogatás, az újraelosztó támogatás, az agro-ökológiai program, valamint a növénytermesztési és állattenyésztési termeléshez kötött támogatások mértéke. Az adatok tájékoztató jellegűek, becslésen alapulnak, a kifizetésre kerülő összeg több esetben függ majd a jogcímre bejelentett állatlétszámtól, területnagyságtól, valamint az aktuális támogatási év szeptember 30-i euró árfolyamától. Mindemellett a NAK falugazdászai szakmai és technikai segítséget is nyújtanak minden kamarai tagnak, hogy sikeresen felkészülhessenek a következő időszak kihívásaira, megfeleljenek az új elvárásoknak és a legjobb döntéseket hozzák meg a támogatások igénylésekor. Továbbá a kamara számos fórumon segíti majd az érintettek széles körű, naprakész tájékoztatását a KAP aktualitásairól

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?