Hatalmas tüntetés Hollandiában: több mint tízezer gazda vonult utcára

Hatalmas tüntetés Hollandiában: több mint tízezer gazda vonult utcára

MTI
Több mint tízezer holland gazda és környezetvédő tiltakozott Hágában a kormány politikája ellen, amellyel korlátozni kívánja a nitrogénkibocsátást, és amely szerintünk ellehetetlenít számos gazdaságot és csapást mér az élelmiszeriparra. Sokan a nemzeti zászlót tartották magasba a gazdatüntetésen, amelyet a március 15-i regionális választások előtt tartottak, és a hasonló belgiumi megmozdulást követette. A farmerek békés tüntetésén "Nincs farmer, nincs élelem" és "Nincs nitrogénprobléma" feliratú táblákkal vonultak fel. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A viszonylag nagyszámú állatállomány és a fokozott műtrágyahasználat miatt Hollandiában és Belgiumban az Európai Unió által engedélyezett szint fölé emelkedett a nitrogén szintje a talajban és a vizekben. Gazdaszervezetek szerint a problémát eltúlozzák, szerintük a javasolt megoldások méltánytalanok és nem hatékonyak. A város más részében az Extinction Rebellion klímaaktivista szervezet vezette több ezer környezetvédő torlaszolt el egy nem engedélyezett tüntetésen egy főközlekedési útvonalat az adószabályok ellen tiltakozva, amely szerintük a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását növeli.

EZ IS ÉRDEKELHET

A rendőrség késő délután vízágyúval oszlatott fel egy mintegy száz aktivista alkotta tömeget. A tüntetők azt követelték, hogy a kormány szüntesse meg a kőolajfinomítóknak és a szénipari cégeknek a kettős adózás elkerülése érdekében nyújtott adómentességet, csakúgy, mint az európai uniós szinten egyeztetett, a légiközlekedési és a hajózási iparágaknak nyújtott adókedvezményeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?