Fontos kijelentést tett Nagy István: erre számíthatnak a magyar gazdák idén

Fontos kijelentést tett Nagy István: erre számíthatnak a magyar gazdák idén

agrarszektor.hu
Nagy István újévkor is üzent a magyar gazdáknak. Az agrárminiszter köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az óév arra int mindenkit, hogy legyenek megfontoltak és óvatosak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István a Facebook-oldalán üdvözölte a magyar gazdákat az újév alkalmából - olvasható a 24.hu oldalán. Az agrárminiszter a közösségi médiában közzétett videóban arról beszélt, hogy a kihívások korát éli az emberiség, elég csak a járványokra, a háborúkra vagy a szélsőséges időjárásra gondolni. Nagy István ezért azt üzente a gazdáknak, hogy nincs idő hátradőlni az év elején sem, hiszen „a magvetést megelőzi a tudatos tervezés és az előkészítés.”

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a mindennapi élelmiszer biztosítása létkérdés, és a gazdáknak ebben a hektikus világban kell megfelelő válaszokat adniuk a kihívásokra, és ehhez mindenkinek változnia kell, nyitottnak kell lenni a tanulásra, az új technológiák megismerésére és alkalmazására. Nagy István azt is kiemelte, hogy a termelőknek a természet egyensúlyát fenntartva kell eredményesebben és versenyképesebben gazdálkodniuk. Mint mondta, a célok megvalósításához az agrártárcának pontos menterendje is van, ugyanis 2027-ig 2900 milliárd forintbólújulhat meg a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar. Az agrárminiszter Konrad Adenauer szavait idézve zárta üzenetét:

Amikor a többiek azt hiszik, lassan befejezzük, csak akkor kell tényleg nekilátni.

Címlapkép: MTI/Hegedüs Róbert

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06