Megtudtuk: így pörgetné fel a kormány a magyar gazdaságot 2024-ben

Megtudtuk: így pörgetné fel a kormány a magyar gazdaságot 2024-ben

MTI
Kiegyensúlyozott, 4 százalék feletti gazdaság növekedés lehet az idén - mondta Suppan Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza az M1 aktuális csatornán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Suppan Gergely hozzátette: a beruházások és a fogyasztás növekedése egyaránt hozzájárulnak majd a növekedéshez. A nettó export az új kapacitások üzembe állásán keresztül húzza majd a gazdasági növekedést. A szakértő azt is kifejtette, hogy már látható volt a tavaly novemberi adatokon, hogy a vállalati hitelezés és a lakáshitelezés is élénkülésnek indult. Ez várhatóan idén fokozódik - mondta.

A közgazdász kitért arra, hogy jelenleg a turizmus jól teljesít, töretlenül fejlődik, és bár az ágazat több év alatt áll helyre a járvány után, véleménye szerint kitörési pont lehet, ahogy a biotechnológia, az élelmiszeripar, vagy az infokommunikáció és az űripar ugyancsak kitörési pontot jelentenek a magyar gazdaságnak. Kockázatot egyebek mellett az energiaárak jelenthetnek a gazdasági működésre - jelezte Suppan Gergely.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?