Január 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

Január 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

agrarszektor.hu
Január 31-e a határideje a nem állami laboratóriumok éves tevékenységéről szóló jelentés beküldésének, melyet mind az üzemi-, mind a szolgáltató laboratóriumok kötelesek megküldeni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2024. január 31-ig kell beküldeniük a nem állami laboratóriumoknak az éves tevékenységéről szóló jelentésüket - írta meg a Nébih. Az adatszolgáltatást a hatóság vonatkozó oldaláról is letölthető „2. sz. melléklet az éves jelentés adattartalmáról” elnevezésű excel dokumentum segítségével kell megtenni.

A 2023. évi tevékenységről szóló bevallást 2024. január 31-ig kell beküldenie minden, az élelmiszerláncba résztvevő nem állami - élelmiszer-, takarmány-, állategészségügyi-, növény-egészségügyi-, növényvédőszer-maradék- és talajvédelmi vizsgálatokat végző - laboratóriumnak. Az éves jelentésnek többek között tartalmaznia kell az elvégzett vizsgálatok számát és eredményét is. A jelentést tartalmazó táblázatot a laboreng@nebih.gov.hu e-mail-címre kell megküldeni. A tárgymezőben a „labor neve” éves jelentés címnek kell szerepelnie.

Jelenleg a bevallásra kötelezett laboratóriumok 25%-a küldte be megfelelően az előző évi tevékenységéről szóló táblázatot. A jogszabályban meghatározott kötelezettséget nem teljesítő laboratóriumoktól a Nébih hatósági ellenőrzés keretében kéri be a jelentést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?