Erre sokaknak oda kell figyelnie: fontos határidő jár le január 31-én

Erre sokaknak oda kell figyelnie: fontos határidő jár le január 31-én

agrarszektor.hu
A nem állami laboratóriumok kötelesek összefoglaló jelentést készíteni az adott naptári év során elvégzett összes - Nébih által engedélyezett - vizsgálatukról. A jelentést a hivatal részére, a tárgyévet követően, január 31-ig kell a laboratóriumoknak benyújtaniuk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az adatszolgáltatást a Nébih oldaláról is letölthető „2. sz. melléklet az éves jelentés adattartalmáról” elnevezésű excel dokumentum segítségével kell megtenni: https://portal.nebih.gov.hu/-/a-nem-allami-laboratoriumok-bejelentesi-kotelezettsegenek-teljesiteserol. A 2023. évi tevékenységről szóló bevallást 2024. január 31-ig kell beküldenie minden, az élelmiszerláncban résztvevő nem állami, de élelmiszer-, takarmány-, állategészségügyi-, növény-egészségügyi-, növényvédőszer-maradék- és talajvédelmi vizsgálatokat végző laboratóriumnak. Az éves jelentésnek többek között tartalmaznia kell az elvégzett vizsgálatok számát és eredményét is - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az állategészségügyi vizsgálatokat végző laboratóriumok esetében kivételt képeznek a mentesítési programok alá vont kórokozók. Az ezekre vonatkozó negatív vizsgálati eredményeket ugyanis az érintettek havi bontásban, minden hónap 15-éig megküldik a Nébih részére. Az éves jelentést tartalmazó táblázatot az laboreng@nebih.gov.hu e-mail címre kell megküldeni. A tárgymezőben a „labor neve” éves jelentés címnek kell szerepelnie.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?