Horgászok, változott az éves területi jeggyel kifogható halak mennyisége!

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismételten felhívja a horgászok figyelmét arra, hogy Magyarországon nincs olyan vízterület, ahová nem szükséges állami horgászjegyet váltaniuk. Az állami horgászjegyen túl területi engedély megváltása is kötelező.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Magyarország minden halgazdálkodási vízterületén állami horgászjegyet szükséges váltaniuk, és ez alól - a különböző horgászfórumokon terjedő híresztelésekkel ellentétben - a magántulajdonban lévő, nem nyilvántartott vízterületek sem jelentenek kivételt - figyelmeztet a Nébih.

Tehát az állami horgászjegy megváltása a nem nyilvántartott vízterületen is kötelező, ezekre a vízterületekre azonban egyéb szabályok is vonatkoznak. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületekre nem adható ki területi jegy, továbbá azokba tilos halat telepíteni, illetve a nem nyilvántartott vízterületből kifogni és megtartani csak idegen honos halfajt lehet. Azt a személyt, aki nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületbe halat telepít, illetve ezeken a vizeken állami horgászjegy nélkül horgászatot engedélyez, a hatóság halgazdálkodási bírsággal sújtja, az engedély nélkül horgászó személy pedig halvédelmi bírságra és a horgászati tevékenységtől történő eltiltásra számíthat.


Egy horgásznak egy évben egy adott halgazdálkodási vízterületre csak egy darab érvényes, éves területi jegye lehet. Új rendelkezés, hogy

a naponta kifogható darabszámmal is védett halfajokból éves területi engedéllyel évente összesen legfeljebb 100 fogható ki."

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a horgász az éves területi jegye birtokában egy adott vízterületen kifogta a 100 darabos "kvótát", újabb éves jegyet ugyanoda már nem válthat. A korlátozás kizárólag az éves területi jegyekre vonatkozik, vagyis a horgász a kvóta túllépését követően is jogosult lehet napi vagy heti jegy váltására, amennyiben a halgazdálkodásra jogosult a helyi horgászrendjében erről másként nem rendelkezik.

A Nébih Állami Halőri Szolgálatának munkatársai a budapesti FeHoVa kiállításon is megtalálhatóak a "G" pavilon 34D standján.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?