Micsoda ötlet: mobil tejautomata lett egy lószállító utánfutóból!

agrarszektor.hu
A 80 tehénből álló állománnyal gazdálkodó családi vállalkozás Észak-Yorkshire-ben átalakított egy lószállító utánfutót arra, hogy tejet árulhassanak vele a környékbeli falusiaknak. A mobil tejbolt egész nap a vidéket járja. A helyiek sorban állnak, hogy megtölthessék üvegeiket friss tehéntejjel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 80 tehenes gazdaság a Wensleydale Creamery tejüzemmel szövetkezve saját márkájú túrót és sajtot is a piacra dob hamarosan - számolt be az Agriland. A vállalkozás családi kézben van: Ben Spence a bátyjával, Adammal és édesapjával együtt vezeti a farmot. A helyi újságnak azt nyilatkozták, hogy szerettek volna egy olyan árucikkel betörni a piacra, amelyiknek 100%-ban visszakövethető az eredete és bizonyosan helyben készült. A helyiek tudják, hogy amit a tejesautóból vesznek, az maximum 48 órával azelőtt került a tartályba, és bizonyosan minőségi termék.

A tejautomatát egy HB506-os márkájú lószállító utánfutóban helyezték el, ahogy a 150 literes tartályt is. Az ötlet akkorát szólt, hogy az emberek sorban állnak, hogy tejet vehessenek belőle. Ben Spence elmondása szerint maguk is meglepődtek, hogy ekkora a kereslet. Kezdetben a tejárusítás csak melléktevékenység volt a gazdaságban, de mostanra meghatározó bevételi forrássá vált.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58