Óriási csatában dőlhet el az év madara cím sorsa: mutatjuk a jelölteket

agrarszektor.hu
Idén három bagolyfaj - az uráli bagoly, a füleskuvik és az erdei fülesbagoly - között dől el, hogy melyik lesz 2020-ban az év madara. Az érdeklődők július 25-ig szavazhatnak a madarakra a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyarországon fészkelő bagolyfajok közül egyedül a gyöngybagoly van bajban és szorul emberi segítségre - mondta az InfoRádiónak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Mivel a faj már többször volt az év madara, ezért a szervezet elnöksége úgy döntött, hogy idén az uráli bagoly, a füleskuvik és az erdei fülesbagoly közül lehet kiválasztani, hogy melyik faj legyen 2020 év madara. Az érdeklődők július 25. 12 óráig szavazhatnak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

Erdei fülesbagoly

A füleskuvik és az erdei fülesbagoly a lakott területen élő bagolyfajok közül a leggyakoribb, a füleskuvik ugyanakkor az egyetlen olyan vonuló bagolyfaj Magyarországon, mely kisebb, mint a kuvik. Ezzel szemben az uráli bagoly még nem organizálódott magyarországon, bár egyre nő a Magyarországon fészkelő párok száma. Mindhárom faj kisrágcsálókat, rovarokat fogyaszt. Mivel a baglyok nem építenek fészket, így nélkülözhetetlen számukra a varjúfajok - a dolmányos varjú és a szarka - közelsége, melyek fészkei a legfontosabb természetes otthont jelentik számukra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?