Óriási a harc az Év hala címért: két nagy ragadozó közül kerülhet ki a győztes

agrarszektor.hu
Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés az 2020-as év hala szavazáson, a német bucó ugyanis annyira kevés szavazatot kapott eddig, hogy valószínűleg már nem tud beleszólni a versengésbe. A győztes tehát a süllő vagy a csuka lesz, szavazni pedig még december 31-én déli 12 óráig lehet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Úgy tűnik, süllő vagy csuka lesz 2020-ban az év hala, erre a két jelöltre egyszerűsödött ugyanis a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni a versengésbe - írja közleményében a Magyar Haltani Társaság. Pedig ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet. 

Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget. Ám a birkahús kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet. 

Jelenleg kilencezer körül van a voksok száma, de ez akár tízezer fölé is emelkedhet. Szavazni december 31-én déli 12 óráig lehet a Magyar Haltani Társaság honlapján (http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.php).

Címlapkép forrása: Getty Images

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?