A tyúkokat védte, de majdnem lezuhant miatta egy repülő: bíróság előtt a békési gazda

A tyúkokat védte, de majdnem lezuhant miatta egy repülő: bíróság előtt a békési gazda

agrarszektor.hu
Most állt bíróság elé az a békési férfi, aki még 2019 márciusában lézerrel vakított el egy éppen gyakorlatozó tanulópilótát, akitől emiatt az oktatónak kellett átvenni a gép irányítását. Az ügy érdekessége, hogy a lézerező nem ismeri el felelősségét és bűnösségét, mondván, ő a kertjét és a baromfiudvarát rendszeresen látogató rókát akarta megvakítani, nem pedig a pilótát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nem ismeri el a felelősségét és bűnösségét az a férfi, akit a hatóságok a légi közlekedés veszélyeztetésével vádolnak, miután 2019 márciusában lézerrel elvakított egy éppen gyakorlatozó tanulópilótát - írja az Index. A tanulótól az oktatónak kellett átvennie a gép irányítását, majd jelezték a rendőrségen az esetet. Azt is pontosan meg tudták határozni, hogy honnan érkezett a vakító fény, így a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, a zsebében pedig megtalálták a lézert is.

A lézerező, Hegedűs Csaba most bíróság elé állt, és akár három évet is kaphat. Ha elismerte volna a bűnösségét az ügyész indítványa szerint 1 év börtönbüntetés kapott volna 4 évre felfüggesztve. A férfi ugyanakkor ragaszkodik a tárgyaláshoz, mert szerinte ő nem a pilótát akarta megvakítani, hanem a kertjét és baromfiudvarát rendszeresen látogató rókát. Aznap éjjel is a kutya ugatására ébredt, és amikor kinézett, meglátta a ragadozót, akkor előkereste a kis eszközt, amivel el akarta elijeszteni, ahogy már korábban is tette.

Az ügyész szerint a tanuló pilóta öt kilométerrel arrébb eközben fél percre elvesztette az éleslátását és a műszereket sem látta tisztán. A férfi édesanyja szerint a fiát meghurcolják, és szakértők is megerősítik fia igazát, hogy megtörhetett a lézer fénye. A tárgyalás februárban folytatódik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?