Elképesztő rekord: csillagászati áron kelt el a világ legdrágább báránya

Elképesztő rekord: csillagászati áron kelt el a világ legdrágább báránya

MTI
Rekordáron, 368 ezer fontért (145,9 millió forint) kelt el egy hat hónapos bárány egy skóciai árverésen - számolt be róla a The Guardian pénteki online kiadása.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Double Diamond (dupla gyémánt) nevű juhot izgalmas licitharc után vette meg három tenyésztő, akik összeálltak, hogy megszerezzék az izmos testű, óarany szőrű állatot a csütörtökön a Glasgow melletti Lanarkban rendezett aukción. Jeff Aiken, a három gazda egyike már hetekkel a licitálás előtt kinézte magának a "genetikailag tökéletes" Double Diamondot.

Ugyanúgy, mint más állatok, például a lovak vagy a marhák között nagy ritkán felbukkan valami egészen különleges, ilyen volt ez a rendkívüli Texel juh. Mindenki akart belőle egy darabot

 - mondta Aiken.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is.

A kis holland Texel-szigetről származó fajta egyedeire nagy a kereslet, rendszeresen fizetnek értük több tízezer fontot, ám a csütörtöki licitharc különösen heves volt. Amikor elkezdődött, nemcsak a három gazda, hanem más tenyésztők is csoportokat alkottak, hogy megszerezzék a bárányt, melynek eladási ára világrekordot döntött: ennél drágábban juh még nem kelt el aukción.

A korábbi csúcsot 2009-ben állították fel, akkor több mint 230 ezer fontot fizettek egy birkáért. A legtöbb pénz, amit Aiken valaha bárányért adott, 105 ezer font volt, egy Sportsman Batman nevű kost vett meg rajta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58