Lenyűgöző: igazi halszörnyet fogott egy békési horgász a Hármas-Körösön

Lenyűgöző: igazi halszörnyet fogott egy békési horgász a Hármas-Körösön

agrarszektor.hu
Egy 7,5 kilós "sárkányt", vagyis egy óriási süllőt emelt a csónakjába hétfőn délután egy békési horgász a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán. Ugyanezen a szakaszon néhány nappal korábban Havai Zsolt egyik horgásztársa és barátja egy körülbelül 120-125 centis, közel 13 kilós csukaóriást fogott. Mindkét horgász visszaengedte a rekordméretű fogást a vízbe.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Havai Zolt a beol.hu portálnak elmondta, hogy a másik rekorder horgásszal hétfőn kimondottan nagyobb süllőre indultak műcsalis pergetős módszerrel horgászni. A "sárkány" a délután folyamán akadt horogra, és olyan két-három perc fárasztást követően sikerült kiemelni a vízből. A fiatalembernek egyébként nem ez az első komoly süllőfogása, hiszen tavaly egy 7 kiló 30 dekás süllőt fogott, illetve az elmúlt napok is jól sikerültek. Havai Zsolt és Pálfi Zoltán mindennap kint vannak a vízen, hol az egyikük, hol a másikuk csónakjával indulnak útnak, de ha valamelyikük nem ér rá, akkor egyedül is pecáznak. Süllőre egyébként február 28-ig lehet horgászni, onnantól tilalom lép életbe, éppen ezért is igyekeznek kihasználni a víz és az időjárás adta lehetőségeket.

Aki egyszer megszereti a süllőhorgászatot, az rabja marad örökre, jelentette ki Havai Zsolt. Menni kell, keresgélni, nem egyszerű megfogni, mert okos fajtáról van szó, amely nem könnyen akad horogra. A horgász nemrég egyetlen nap alatt két 5 kiló feletti példányt is fogott, amely személyes rekordjának számít. Mint elmondta, sokat vannak kint, egyre jobban kiismerik magukat a folyón, ami nagyban hozzájárul a sikerekhez.

Minden évben sikerül egy kicsit előre lépnem, egy kicsit nagyobb süllőt fognom. Az álmom és a célom egy 10 kiló feletti példány, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen, ahogy említettem rafinált halról van szó, ami a korával egyre többet tapasztal

- árulta el Havai Zsolt.

A békési horgásznak versenyzői engedélye van, sporthorgásznak is tartja magát, éppen ezért a halat mindig visszadobja a vízbe, hiszen vallja, hogy ott a helyük. A horgászok között egyébként a négy kiló feletti süllőt már szép fogásnak tartják, egymás között csak sárkánynak hívják ezeket a példányokat. A hétfői süllő egyébként faroktőig mintegy 75 centiméter hosszú volt. Pálfi Zoltán két nappal korábban, ugyanitt fogott egy 120-125 centis, majdnem 13 kilós óriáscsukát.

(Címlapkép forrása: Havai Zsolt)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?