Gigantikus harcsát fogtak a Tiszán, de nem sokáig örülhettek a halóriásnak a horgászok

Gigantikus harcsát fogtak a Tiszán, de nem sokáig örülhettek a halóriásnak a horgászok

agrarszektor.hu
Egy 212 centiméter hosszú, több mint 56 kilogrammos szürkeharcsát fogott ki két férfi Kiskörénél a Tiszán. A csónakból ejtett kapitális fogás azonban bűncselekmény, mivel a szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. közötti időszakban fogási tilalom alá eső halfaj, így annak kifogása tilos.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két tiszaburai lakos ellen - írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint, a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392. folyamkilométerénél csónakból horgászott 2021. január 23-án 13 óra körül, és a folyóból egy 56,5 kg súlyú, 212 cm hosszú szürkeharcsát fogtak ki. A jogsértők a kifogott halat telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek, azonban a kiérkező egyenruhások a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak a Kiskörei Rendőrőrsre. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, továbbá a szürkeharcsát lefoglalták. A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. közötti időszakban fogási tilalom alá eső halfaj, annak kifogása tilos. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Forrás: police.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?