Egymillió háziméh költözött be egy európai városba: elképesztő kaptárakban élnek

Egymillió háziméh költözött be egy európai városba: elképesztő kaptárakban élnek

MTI
Egymillió háziméh otthona lett Milánó, miután a héten 17 új kolóniát költöztettek be dizájnerkaptárokba az észak-olaszországi város egyik parkjában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Urban Beehives nevű projekt mögött álló Claudia Zanfi szerint a kezdeményezés célja, hogy "találkozási pontot hozzon létre a művészet és a biológiai sokféleség között". A művészi oldalt a nemzetközi alkotók által tervezett kaptárok, a biodiverzitást a méhek képviselik, amelyek segítenek a város egyre növekvő zöld területein lévő növények beporzásában. A formatervezett új méhkasokat a 20 hektáron elterülő Cascina Merlata Parkba helyezték ki.

A díjnyertes projektet azzal a céllal indították el hét évvel ezelőtt, hogy megismertessék a nagyközönséget a méhek természetben betöltött fontos szerepével, valamint növeljék a rovarok populációját és nem utolsó sorban mézzel lássák el a helyi lakókat. Milánó büszkélkedhet Európa egyik legnagyobb városi méhállományával, amelynek a város négy közparkja ad otthont.

Jövő héttől Zanfi és kollégái a méhtartással és a méheknek a bolygó egészségének megőrzésében játszott szerepével kapcsolatos kurzusokat, valamint workshopokat fognak tartani a Cascina Merlata Parkban. Az ENSZ római székhelyű Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) két évvel ezelőtt arra figyelmeztetett, hogy a méhpopulációk zsugorodása fenyegetést jelent a globális élelmiszerbiztonságra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?