Csúnyán lebuktak a Tiszán fosztogató orvhalászok: súlyos büntetésre számíthatnak

Csúnyán lebuktak a Tiszán fosztogató orvhalászok: súlyos büntetésre számíthatnak

MTI
Vádemelést javasoltak a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás lezártával két tiszaburai orvhalásszal szemben, aki idén januárban a tilalom ellenére kifogott egy nagyméretű szürkeharcsát a folyóból és eladásra kínálta egy halétteremnek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közlemény szerint a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392-es folyamkilométerénél 2021. január 23-án egy 56,5 kilogrammos, 212 centiméteres szürkeharcsát fogott ki.A kifogott halat telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek, azonban a rendőrök a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket és előállítottak őket. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. között fogási tilalom alá eső halfaj. A hal eltulajdonításával a terheltek 139 ezer 857 forint kárt okoztak egy sporthorgász kht.-nek - tudatta a rendőrség. A nyomozás során az igazságügyi halászati szakértő megállapította, hogy a kifogott - hozzávetőlegesen 60 éves - szürkeharcsán található sérülések úgynevezett gereblyéző horgászati módhoz készített eszköztől származtak, ami tiltott halfogási eszköznek és eljárásnak minősül. Ezért a gyanúsítottaknak nemcsak lopás, hanem orvhalászat miatt is felelniük kell - közölték.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?