Komoly lépés: így csökkentenék drasztikusan a vaddisznók számát Magyarországon

Komoly lépés: így csökkentenék drasztikusan a vaddisznók számát Magyarországon

agrarszektor.hu
Az afrikai sertéspestis (ASP) elleni Nemzeti Akciótervben foglaltaknak megfelelően megalakult az egész országot lefedő tanácsadói hálózat. A szakemberek a vaddisznóállomány gyérítésének megtervezésében nyújtanak segítséget a vadgazdálkodóknak, ami kulcsfontosságú feladat az ASP-vel szembeni sikeres védekezéshez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az országos főállatorvosi határozatban kiadott, az ASP felszámolására irányuló mentesítési terv, azaz a Nemzeti Akcióterv, tanácsadói hálózat felállítását írja elő a Nébih Országos Járványvédelmi Központjának - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hálózat célja, hogy - az állategészségügyi szempontok figyelembevételével - segítse a vadászatra jogosultakat a vaddisznóállomány eredményes csökkentésében.

A Borsai József vezetésével működő tanácsadói hálózat tagjai szakmai felkészültségüknek, gyakorlati tapasztalataiknak köszönhetően hatékonyan tudják támogatni a vadászatra jogosultak munkáját az Akciótervben megfogalmazott elvárások megvalósítása, a kitűzött célok elérése érdekében. Munkájuk során építenek a tájegységi fővadászok szakértelmére és támogató együttműködésére is. A tájegységenként kijelölt szakértőkhöz a vadgazdálkodók képviselői közvetlenül fordulhatnak kérdéseikkel, akik - adott esetben a területen tett látogatás alapján - díjmentesen nyújtanak szakmai tanácsadást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06