Elképesztő: sosem látott halat fogott a szerencsés horgász egy bányatóban

Elképesztő: sosem látott halat fogott a szerencsés horgász egy bányatóban

agrarszektor.hu
Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Váratlan zsákmány akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Délegyházán, ahol versenyt rendeztek egy olyan bányatavon, amelyet fél éve látogathatnak horgászok és előtte húsz évig volt "parlagon". A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp team néven. A horgásznak 70 méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán - írta meg a Pecaverzum.

A szerencsés horgász rögtön értesítette a verseny egyik szervezőjét, Kőszegi Balázst, hogy jelezze a kupa fotósának, Kőszegi Diána Vandának, hogy egy nem mindennapi példányt kaphat lencsevégre. Az egyedi színben pompázó ponty szerencsét is hozott a Blue Carp teamnek, mert a versenyt szektor 3. helyezéssel zárták, így a különleges fogás emléke mellett serleggel is megkoronázták ezt a napot.

A fekete pontyról a Pecaverzum kikérte a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét is. Harka Ákos, a társaság elnöke elmondta, részletes elemzést készítenek majd, de előzetesen annyit közölt, hogy ez a pontynak egy melanisztikus változata.

Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem

- nyilatkozta Harka Ákos.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?