Horgászok figyelem! Szigorú korlátozások jönnek hétfőtől

Horgászok figyelem! Szigorú korlátozások jönnek hétfőtől

MTI
Horgászati korlátozások lesznek hétfőtől a Tiszán és a Tisza-tavon, november 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése, valamint a vermelő halállományok védelme érdekében a szonár használata is - olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatása a cég honlapján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fentiek mellett ezekben az időszakban a vermelő kíméleti területeken a horgászat és a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett - írták. A Tisza-tavon a kijelölt vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a Kereknád, a Gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület - közölték. Kíméleti terület a Tisza folyón a 407 és 409 folyókilométer közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötőbejárata és a 423 folyókilométer közötti szakasz, valamint a 434 és 435 folyókilométer közötti szakasz - tájékoztattak.

A Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett - hívták fel a figyelmet. A pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt-Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, a IX. és VI. számú öblítőcsatornán illetve a Szartos-árkon engedélyezett - olvasható a honlapon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?