Őrület: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elveszett juh

Őrület: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elveszett juh

agrarszektor.hu
Új-Zélandon sikeresen befogtak egy merinójuhot, ami három éve szökött meg. Az állat azóta a szabadban élt, és bár többször is látták, mostanáig nem tudták elkapni. A juhnak mostanra úgy megnőtt a gyapja, hogy az a testsúlyának már csaknem a felét kitette, és már a látását is akadályozta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új-zélandi Tekapóban sikerült befogni egy három éve elszökött merinójuhot, Shrekapót, és 18,6 kilogramm gyapjút nyírtak le róla - írta meg a 444.hu a Guardian értesülései alapján. Ez majdnem kitette a testsúlya felét, és már nem is látott a túlnőtt gyapjától. Shrekapo egy 4 éves herélt juh, és ezelőtt sosem volt nyírva. A nevét a település, ahol befogták, valamint egy másik híressé vált juh, Shrek ihlette, melyről hat év szökés után 27 kg gyapjút szedtek le.

Shrekapo valószínűleg magányosan élt. A sziklákon bujkált, és többször is látták már az elmúlt években, de amikor eddig a keresésére indultak, sosem jártak sikerrel. A tekapóiak nem tudják, a juh hogyan szökött meg három éve, és abban se biztosak, eddig hogyan sikerült elkerülnie a befogást.

A juhot végül a tekapói húsvéti piacon nyírták meg a közönség szeme láttára, utána kicsit dülöngélt a hirtelen súlyveszteség miatt. A jelentések szerint a lenyírt, kifésült gyapjú hossza elérte a 360 mm-t.

(A cikkben szereplő képek George Empson tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?