Súlyos szabályszegés a magyar horgásztavon: eljárást indított a hatóság

Súlyos szabályszegés a magyar horgásztavon: eljárást indított a hatóság

agrarszektor.hu
Halgazdálkodásra jogosult hiányában a Nébih Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) látta el csaknem fél éven át a halőrzési feladatokat a Gyékényesi horgásztavon. Ezalatt a halőrök 120 kg haltetemet szállíttattak el ártalmatlanításra, 8 esetben indítottak eljárást az éjszakai horgászati tilalom megszegése miatt, valamint több tucat illegális haltároló eszközt távolítottak el a vízből és annak környezetéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A haszonbérleti szerződéssel kapcsolatos problémák miatt 2022 márciusától júliusig a Nébih ÁHSZ-re hárultak a halőrzési feladatok a Gyékényesi horgásztavon. A halőröknek a gondozásukba került területen számos jogszabálysértést kellett felszámolniuk. Többek között több tucat nemkívánatos tárgyat - köztük a halak szakszerű tárolására alkalmatlan mosogatógépdobot, haltartó ketreceket, varsákat és egyéb eszközöket - távolítottak el a vízből és annak környezetéből - írja a Nébih.

EZ IS ÉRDEKELHET

A helyi önkormányzat közreműködésével mintegy 120 kg haltetemet - többségében nagytestű pontyot - gyűjtöttek össze és utaltak ártalmatlanításra a szakemberek. A helyszíni ellenőrzések során több alkalommal vettek fel jegyzőkönyvet varsa használat miatt, míg 8 esetben a megyei kormányhivatal által elrendelt éjszakai horgászati tilalom megszegése miatt kellett eljárást indítani. Végül július 8-án - a halgazdálkodásra jogosult visszahelyezése után - immár rendezett viszonyok mellett kezdődhetett meg a területi jegyek értékesítése a Gyékényesi horgásztavon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?