Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

agrarszektor.hu
Különös kísérletbe kezdtett két magyar fiatal, akik egy hónapon át pirospaprikát kevertek a tyúkok tápjához, és azzal etették őket. Arra voltak kíváncsiak, hogy ez a tojások színén meg fog-e látszódni, illetve arra, hogy vajon "elszíneződnek"-e az ebből előbújó kiscsibék? Az eredmény igencsak meglepő lett .

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Remény Farm TikTok-csatornáján keresztül - ahol több mint 18 ezren követik a fiatal párt, Annát és Dávidot - egy kicsi farm kicsit sem mindennapi életébe nyerhetünk betekintést. Ezúttal egy igen meglepő, mondhatni, rendhagyó kísérletről számoltak be, miszerint már egy hónapja pirospaprikával etetik Tyutyut, a tyúkot. Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon ez lesz-e bármilyen hatással a tojás színére, valamint arra, hogy milyen színű lesz az a kiscsibe, ami ebből kikel? A tojásokat hétről-hétre gyűjtögették és megjelölve elrakták őket, majd a hónap végén elővették a dobozokat, a tojásokat pedig egymás mellé, egy-egy tálkába törták. 

@remenyfarm

♬ eredeti hang - Remény Farm

Az eredmény pedig önmagáért beszélt, hiszen a negyedik héten begyűjtött tojások színe jóval erősebb narancssárga lett, mint a legelső, paprika nélküli tojásé. Ám ez még mindig nem minden, hiszen Dávid bevallása szerint a paprikás tojásnak a simához képest egészen "paprika" íze volt. Az, hogy a csibének milyen színe lett, még nem derült ki, mivel még nem kelt ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?