Új igazgatója van a Nestlé büki Purina állateledel gyárának

Új igazgatója van a Nestlé büki Purina állateledel gyárának

MTI
Új igazgató irányítja a Nestlé büki Purina állateledel gyárát - közölte a cég az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Arthur van Raalte távozását követően Tanja Zigic, a szerbiai surcini gyár korábbi vezetője vette át a pozíciót. Az új gyárigazgató tervei szerint az eredményekre építve folytatják az innovatív fejlesztéseket, hogy a jövőben is meghatározó szereplői legyenek az európai állateledel-gyártásnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A cég idén januárban jelentette be legújabb, 140 milliárd forintos beruházását, így három év alatt a Nestlé Hungária összesen több mint 235 milliárd forintot ruházott be a gyár fejlesztésébe - közölték. Még az idén befejeződik és néhány hónapon belül átadják a két éve bejelentett 50 milliárd forintos, majd a tavaly elindított 35 milliárd forintos Turul 4-5 névre keresztelt beruházást, ennek köszönhetően a termelési volumen növekedni fog - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. Hozzátették: a 2023-ban bejelentett Turul 6 beruházáson az épületszerkezet elkészült, hamarosan megkezdik a termelőberendezések telepítését, amellyel párhuzamosan zajlik egy automata raktárbázis építése is.

A Nestlé büki Purina gyára 2022-ben 215 ezer tonna terméket állított elő, a fejlesztéseknek köszönhetően 100 ezer tonnával nő a gyár éves kapacitása - írták. A Nestlé egy korábbi közleménye szerint az épülő 35 ezer négyzetméter gyártóterületű üzemegységben nedves állateledelt fognak gyártani, a mellette létesülő számítógéppel vezérelt tároló- és visszakeresési rendszerű (ASRS) raktárépület teljesen automatizált lesz.

A svájci vállalatnak Magyarországon három gyára van, Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön. A szerencsi gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé és kakaóitalpor-gyártó és töltő üzeme, ahol évente közel 40 ezer tonna kávé és kakaópor készül, amelyet 30 országba szállítanak ki. A diósgyőri gyár a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan a termékeket több mint 20 országba exportálja a vállalat. A cégcsoport állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja, a büki Purina gyár termékei a világ több mint 50 országába jutnak el Bükről.

A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente összesen 54 milliárd forint értékben adnak el  termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának is. Tájékoztatásuk szerint a Nestlé Hungária árbevétele 2022-ben 246 milliárd forint volt, 40 százalékkal nagyobb mint a megelőző évben, az adózott eredmény viszont a költségek növekedése miatt csökkent tavaly, a nyilvános cégadatok szerint 3,895 milliárdról 3,361 milliárd forintra.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?