1500 illegálisan tartott csirkét talált a Nébih: hihetetlen, hol bukkantak rájuk

1500 illegálisan tartott csirkét talált a Nébih: hihetetlen, hol bukkantak rájuk

agrarszektor.hu
Egy Bács-Kiskun vármegyei állattartó telepen illegális állattartás gyanúja miatt tartott ellenőrzést az illetékes kormányhivatal. Az állategészségügyi szakemberek az ismeretlen származású és egészségügyi státuszú állományt felszámolták, továbbá a hatóság járványügyi szabályszegés miatt feljelentést tesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Panaszbejelentést követően hatósági ellenőrzésre került sor egy Bács-Kiskun vármegyei, Petőfiszállás mellett lévő tanyán. A vizsgálatkor az állattartó telepen 1500 db engedély nélkül tartott brojlercsirkét találtak. Az állattartó az állatok származását semmilyen dokumentummal nem tudta igazolni, telepi nyilvántartást nem vezetett, valamint a nagylétszámú állattartó telep nem rendelkezett a járványvédelemhez elengedhetetlen strukturális elemekkel, eszközökkel sem - írja a Nébih

EZ IS ÉRDEKELHET

A brojlercsirkék ismeretlen származására és egészségügyi státuszára való tekintettel a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal az állomány felszámolása mellett a telepre forgalmi korlátozást rendelt el. A hatóság egyúttal járványügyi szabályszegés miatt feljelentést tesz. A Nébih felhívja az állattartók figyelmét arra, hogy az illegális állományok a madárinfluenza vírus terjedésében jelentős veszélyt jelenthetnek az egész ágazatra, miközben a járvány megakadályozása minden érintett közös érdeke. A vírus veszélye folyamatos készenlétet igényel valamennyi baromfitartótól, ugyanis egy újabb járvány megelőzése kizárólag a járványvédelmi előírások maradéktalan, kitartó és kollektív betartásával lehetséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?