Őrület, ami a Velencei-tóban történik: korlátozásokat vezetnek be

Őrület, ami a Velencei-tóban történik: korlátozásokat vezetnek be

agrarszektor.hu
Október 27-én, pénteken keszegtelepítéssel folytatódott a korábban az Agrárminisztérium által, utólagos finanszírozásos rendszerben is támogatásra kerülő őszi Velencei-tavi Visszatelepítési és Állomány-fejlesztési Program. A kihelyezett halfaj zömmel dévérkeszeg volt, köztük jelentős mennyiségű anyahallal - a halasításról a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Velencei-tavi Kirendeltsége. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jó hírként közölték, hogy a tervezett 1500-2000 kilogramm helyett nagyobb mennyiségű, összesen 2500 kilogramm keszeg telepítése történt meg. A halak átlagtömege 80 dekagramm körüli volt, szélesebb spektrumban 0,2-1,5 kilogramm között mozgott az egyes példányok tömege. Fontos információ, hogy a keszegtelepítés kapcsán egyelőre nincs meghatározott horgászati korlátozás vagy tilalom érvényben, azonban várható a közeljövőben, elsősorban az anyaállomány védelme érdekében valamilyen szintű korlátozás bevezetése, legkésőbb a 2024. évi horgászrendben - írja a Pecaverzum. Ez nemcsak a keszegállomány, hanem a később kihelyezésre kerülő ragadozófajok fokozottabb védelme érdekében is indokolt lesz - közölte a Mohosz Velencei-tavi Kirendeltsége. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?