Több évtizedes megállapodást bonthatnak fel az oroszok a háború miatt

Több évtizedes megállapodást bonthatnak fel az oroszok a háború miatt

agrarszektor.hu
Az orosz kormány január 18-án közölte, hogy jóváhagyta a Nagy-Britanniával kötött, még a szovjet korszakból származó halászati megállapodás visszavonásának tervét. Mostanáig ez az egyezség tette lehetővé a brit halászhajók számára, hogy a Barents-tengeren és környékén tevékenykedjenek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Izvesztyija orosz napilap korábban arról számolt be, hogy a mezőgazdasági minisztérium törvénytervezetet nyújtott be annak érdekében, hogy Oroszország kiléphessen az 1956-os megállapodásból. A törvénytervezet célja, hogy megtiltja Nagy-Britanniának a tőkehal- és foltos tőkehalállományban gazdag vizeken való halászatot - írta meg a Reuters.

Az Izvesztyija szerint a lépés válasz volt arra, hogy Nagy-Britannia megpróbált kárt okozni az orosz gazdaságnak az Oroszország által "különleges katonai műveletnek" nevezett ukrajnai háborút követően. Az orosz kabinet jóváhagyását a tervre vonatkozóan egy kormányszóvivő megerősítette. A jogszabályt ugyanakkor még az orosz parlamentnek és Vlagyimir Putyin elnöknek is jóvá kell hagynia, mielőtt törvényerőre emelkedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?