Itt az igazság: ezt jó, ha mindenki tudja a gluténmentes élelmiszerekről
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A jövőben egyre nagyobb szerepe lehet a mikroalgáknak az egészséges táplálkozásban.
Egyre több a magát hal- és tengeri ételnek feltüntető, de valójában az alapanyagokat vagy magát a terméket helyettesítő termék a piacon.
A növényi alapú italok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, viszont hazai gyártó még nincsen egyelőre.
Tehéntej vagy alternatív tejek? Melyik a fenntarthatóbb, és tej-e a növényi tej?
Hollandia az Európai Unióban elsőként engedélyezte a laboratóriumban növesztett húsok kóstolását a fogyasztók számára.
Már közel 700 millió eurót veszített a Danone a cégcsoport oroszországi leányvállalatának lefoglalása miatt.
Állásfoglalás-tervezetet készített a Copa-Cogeca a növényi alapú helyettesítő termékekről.
Csaknem egymilliárd forintból fejleszt tejfehérje-alapú élelmiszert egy konzorcium.
Egy friss felmérés szerint egyre népszerűbbek a növényi alapú termékek a magyarok körében.
Sokan ódzkodnak tőle, de a tudósok szerint kimondottan egészséges is lehet ez a fajta étrend.
Most végre kiderül, hogy környezetkímélőbbek-e a laboratóriumban előállított húsok?
Egy friss kutatás szerint rendkívül sok, itthon is kapható élelmiszer tartalmazhat rovardarabokat.
A szakértők szerint a jövőben jelentősen megdrágulhat a rizs ára, ezáltal a beszerzése is nehezebbé válhat.
Ehető tányér üzemet épít a magyar tőzsdére készülő kukoricafeldolgozással foglalkozó cégcsoport.
Ezeket ehetjük a jövőben?
Mi legyen vacsorára: borsó steak, vagy bab burger?
Egy felmérés szerint a húsevők sem utasítják el a vegán burgereket.
Az ország elsőként engedélyezte a laborban előállított csirkehús értékesítését.
Több tényező is befolyásolja az alternatív élelmiszerek térnyerését.
A közvetlen uniós források lehívása kapcsán a termelőknek egy európai versenyben kell megmérettetniük magukat.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont