Gőzerővel dolgozik az egyetlen magyar cukorgyár
A hazai árufuvarozó vasúttársaság megkezdte a cukorrépa beszállítását Kaposvárra
A hazai árufuvarozó vasúttársaság megkezdte a cukorrépa beszállítását Kaposvárra
A növényt így is alig 14 ezer hektáron termesztik csak hazánkban, hektáronként 60 tonnát.
Ma egyetlen cukorgyár működik itthon, Kaposváron, ez látja el a hazai keresletet és termel exportra - támogatás nélkül már nem éri meg a cukorrépa termesztése.
A szakszervezetek legalább 500 traktort és 2000 termelőt várnak a Párizs környéki tüntetésekre.
Az árstopok megszüntetése után akár kétszeresére is drágulhat a cukor Magyarországon.
Nehéz helyzetben vannak a magyarországi cukorrépa-termesztők, miközben óriási lehetőségek rejlenek az ágazatban.
Elkezdődött a cukorrépa-feldolgozás a Magyar Cukor Zrt-nél, és több, a hazai cukorgyártást fellendítő projekt is elindult már.
Miért nincsen elegendő cukor a hazai boltokban?
Mi lesz a cukorgyár sorsa?
12 éves mélyponton a brazil cukorexport
Korai még temetni ezt a kultúrát
Elkezdődött a kiszámolós játék.
Még megvannak a cukorsilók, amelyek felszámolásáért pénzt vettünk fel a cukorreform idején.
Európa legnagyobb kristálycukor-gyártójának elege van az alacsony cukorárból
Pislákoló fény az alagút végén
Az uniós szabályok elhárulásával újra cukorgyárak nyílhatnak Magyarországon
Jön a Portfolio Csoport két új agrárkonferenciája május 22-én és 23-án Kecskeméten.
Jó adottságok, de folyamatosan zsugorodó agrárium jellemzi Magyarország déli szomszédját.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
Új együttműködési megállapodással segítenék a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozásokat.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.