Csatorna fejlesztés Kaposváron

agrarszektor.hu
Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb, 218 millió forint értékű csapadékvíz-csatorna fejlesztési programját kezdik meg Kaposváron - közölte Szita Károly, a somogyi megyeszékhely fideszes polgármestere hétfőn a beruházási egyik helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A belterületi vízrendezésre a mélyebben fekvő területeken levő ingatlanok biztonságának érdekében van szükség, ugyanis nagyobb esőzésekkor sokszor befolyt a víz az ingatlanokba, mert nem volt megfelelő a vízelvezető árok kiépítése, vagy régi és nem elég széles a csatorna - mondta a polgármester.
A hét helyszínen folyó munkálatokkal 2013 októberére végeznek a kivitelezők. Ennek során lesz, ahol burkolt árkot építenek, máshol kicserélik, vagy nagyobb átmérőjű csatornát fektetnek le, illetve bővítik a már meglévő csapadékvíz-elvezető rendszert, több helyen gravitációs csatornát építenek ki.

Szita Károly hangsúlyozta: a kivitelezők kiválasztásánál figyeltek arra, hogy csak kaposvári és környékbeli vállalkozások végezzék a munkát, a város ezzel is támogatja a helyi gazdaság megerősödését és a munkahelyek megőrzését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?