Levonulóban az áradás a Rábán, a Dráva még kritikus - VIDEÓ

agrarszektor.hu
Továbbra is kritikus a helyzet a Dráván, könnyedén megdőlhet az eddig mért legmagasabb vízszint ma este Őrtilosnál.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője reggel úgy tájékoztatta az MTI-t, a Dráva a Murakeresztúr-Gyékényes-Barcs vasútvonalat is veszélyezteti. A folyó előreláthatóan szerda este Őrtilosnál, péntek reggel pedig Barcsnál tetőzik. Drávaszabolcsnál péntektől elsőfokú készültség lép érvénybe, szombaton ezt előreláthatólag harmadfokúra kell emelni, hiszen a folyó e szakaszán vasárnap éri el a legmagasabb szintet. A magyar katasztrófavédelem a horvát és szlovén partnerektől folyamatosan értesül a Dráván zajló eseményekről, szükség esetén azonnal segítséget nyújt, és készen áll a folyó hazai szakaszának védelmére.

A Rába kedd délután négy óra után tetőzött Csákánydoroszlónál. A településen eddig 15 házat kellett megvédeni 2500 homokzsák felhasználásával. Az árvízi védekezésben száztízen vettek részt, köztük az Őrség-Goricko mentőcsapat tíz tagja, valamint a Csákánydoroszló Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói. A térségben hat negyedrendű utat is lezártak vízátfolyások miatt. A folyó körmendi szakaszán este háromnegyed nyolckor harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. A megelőző intézkedésekbe ötven helyi önkéntes is bekapcsolódott, kétezer homokzsákot töltöttek meg. A katasztrófavédelem és a vízügyi igazgatóság szakemberei a helyszínen irányítják a munkálatokat. Az MTI tudósítója helyi vízügyi szakemberektől úgy értesült, hogy a Rába a körmendi szakaszon kedden 23 órakor 469 centiméteres vízállásnál tetőzött, azóta apadásnak indult. A folyó további szakaszain, például Sárvárnál a domborzati viszonyok miatt már nem kell nagyon magas vízállásra, elöntésekre számítani.

Németh Zsolt felvételei az áradásról:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?