Megállapodtak! - Béremelést kapnak a Pick Szeged dolgozói

agrarszektor.hu
Béremelést kapnak a Pick Szeged Zrt. dolgozói a vállalat és az érdekvédelmi szervezetek között kötött bérmegállapodásnak köszönhetően. Egyes dolgozók 10-15 százalékos többletbérhez is juthatnak, mások étkezési támogatást kapnak, a szellemi dolgozóknak pedig 3 százalékkal emelik a bérét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megemelik a Pick Szeged Zrt. alkalmazottainak fizetését - jelentette be Mózes Tibor, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) alelnöke egy sajtótájékozatón. A szegedi vágó, alapanyag-előkészítő, a bajai csontozó és a pécsi csontozó, daraboló területen dolgozók napi teljesítmény alapján 10-15 százalékos többletbérhez is juthatnak.

A bónuszban nem érintett fizikai állománynál alanyi jogon három, differenciáltan pedig további egy százalékos bérfejlesztés várható. Mózes Tibor szerint a 6 hónapnál hosszabb ideje alkalmazott fizikai dolgozók havi háromezer forintos étkezési utalványt kapnak, míg a szellemi munkaköröket betöltők bérét differenciáltan, 3 százalékkal emelik.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. pécsi gyárában határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a dolgozók. A konfliktus azért alakult ki, mert a gyárban drasztikusan megemelték a teljesítményt, ezért viszont nem fizettek. Végül öt és fél óra után befejezték a munkabeszüntetést és újra munkába álltak az alkalmazottak, mivel közben a szakszervezetek megállapodtak a vállalat vezérigazgatójával az új bérrendszer bevezetéséről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?