Döntöttek: lecserélik a csúcsvezetőket

agrarszektor.hu
Lecseréli 2020-ig elnökségi tagjai nagy részét az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége. Az ütemezett tisztségviselő-váltással az elnökség zöme 35 év alatti fiatal gazdákból áll majd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Fiatalításról döntött az AGRYA február végi éves küldöttgyűlése - áll a szervezet közleményében. A küldöttgyűlés a mostani tisztújításnál megerősítette az eddigi elnökség minden tgját, de arról is határozott, hogy 2020-ig ütemezett tisztségviselő-váltást kell végrehajtani.

A tervek szerint 2018-ban két elnökségi tagi, 2019-ben az ügyvezető elnöki, 2020-ban pedig a társelnöki pozíciókban várható személyi változás. Már a fiatalítás jegyében kapott bizalmat a küldöttektől Király Gergely (26 éves) és Barcza Balázs (32 éves) a felügyelő bizottságban, három újraválasztott tag mellett. Az elfogadott menetrend végrehajtásával 2020-ra az elnökségi tagok nagy részét 35 év alatti tisztségviselőkre cserélik le - közölte az AGRA.

MTI-fotó: Máthé Zoltán

A szervezet közleménye szerint a küldöttek elfogadtak egy 25 pontból álló cselekvési tervet is, amely a humán- és a fizikai erőforrások jobb kihasználását célozza. Az elmúlt évben átadott Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központokra, illetve a már működő egyetemi fiatal gazda klubokra alapozva 2016. őszétől 8 helyen indulnak Fiatal Gazda Klubok, amelyek a szakmai információ átadáson túl állandó helyszínei lesznek a fiatal gazdák találkozásának, szakmai kapcsolataik építésének. A Fiatal Gazda Kluboknál a 2016. őszi-2017. téli, három hónapos rendezvényi időszakban legalább 40 esemény szervezését tűzte célul az AGRYA.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?