Óriás pontyokat és csukákat fogtak a lebuktatott Tisza-tavi rapsicok

agrarszektor.hu
Három külföldi állampolgár ellen indult eljárás bűncselekmény elkövetés miatt, mivel tiltott eszközzel fogtak tíz kiló feletti pontyokat, illetve csukákat és kárászokat a Tisza-tavon. A rapsicokat a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei buktatták le.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Tisza-tavi halászati őrök november 9-én vontak ellenőrzés alá három külföldi állampolgárt - közölte a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Az eljárásban beigazolódott a gyanú, amely szerint a horgászok tiltott eszközökkel és módszerrel zsákmányoltak halat. Úgynevezett gereblyéző módszerrel, vagyis külső akadással több nagytestű halat fogtak.

A lefülelt szabálytalankodók több tíz kilogramm fölötti pontyot és csukát, valamint negyed mázsányi ezüstkárászt próbáltak hazavinni. Az elkövetők horgászjegyének bevonása mellett a társaság feljelentést tettek, amelynek nyomán súlyos pénzbüntetés és eltiltás kiszabása várható.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Mivel a fent említett cselekmény bűncselekménynek minősül, a halászati őrök értesítették a Tiszai-vízirendészetet. Az eset nyomán büntetőeljárás is indult, az elkövetéshez használt csónakot és a halakat pedig bűnjelként lefoglalták.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?